Wie is Banksy?

Banksy

Wie is Banksy?

Iedere streetart bewonderaar kent de werken van Banksy. Deze bijzondere kunstenaar heeft namelijk wereldwijd kunstwerken gerealiseerd met een bijzondere ’touch’. Banksy bezocht de meest grote steden in de wereld en liet daar dan ook de meest indrukwekkende streetart achter. Wereldwijd is Banksy dan ook ontzettend populair. De grote vraag blijft echter: Wie is Banksy?

Razend populair en tegelijkertijd anoniem

Je vraagt je misschien af hoe het kan dat deze kunstenaar ontzettend bekend is, en toch niemand weet wie hij nu precies is. Banksy is een pseudoniem en de kunstenaar wenst dan ook anoniem te blijven. In de meeste landen is het plaatsen van graffiti illegaal en dat maakt het voor streetartists ook moeilijk om onder de eigen naam te werken. Nu is graffti natuurlijk niet geheel hetzelfde als streetart, bij streetart gaat het namelijk echt om kunst.

Iedereen kent Banksy, maar tegelijkertijd weet niemand wie deze razend populaire kunstenaar nu eigenlijk is. Wel zijn zijn werken ontzettend onderscheidend in de wereld van streetart en herken je ‘een Banksy’ direct. De streetart van deze kunstenaar is van de hoogste kwaliteit streetart en ondertekend in zijn persoonlijke stijl.

Ook leuk om te lezen: Wie is Rembrandt van Rijn?

Wat is er wel bekend over Banksy?

Hoewel iedereen zich afvraagt: Wie is Banksy? Zijn er wel enkele gegevens bekend. Zo woont deze streetartist is Bristol, Engeland. Hier begon hij in het begin van de negentiger jaren met streetart. Naast dat hij streetart maakt, maakt hij ook schilderijen, muurschilderingen, stencils en andere kunstwerken.

In het jaar 2003 werd hij officieel erkend als streetartist op het hoogste niveau. Doordat hij in de jaren 90 begon met zijn eerste werken, wordt vermoed dat deze kunstenaar in de jaren zeventig geboren is.

Banksy spotters

Doordat hij razend populair is en veel mensen zich afvragen: Wie is Banksy, zijn er tegenwoordig zelfs Banksy spotters. Deze kunstenaar weigert echter zijn eigen naam bloot te geven en geeft daarnaast ook geen interviews af. De spotters doen er dan ook alles aan om deze mysterieuze man te ontmantelen. Natuurlijk doen ze dat het liefst terwijl hij aan het werk is, maar toch krijgt hij het keer op keer voor elkaar om de mooiste werken anoniem af te leveren. Op een gegeven moment is het spotters van hem wel gelukt om een video te maken terwijl hij werkt aan een nieuw stuk streetart. In Engeland zijn deze beelden dan ook uitgezonden. Toch is het niet gelukt om de identiteit van deze kunstenaar te achterhalen, en dat is maar goed ook! Er zijn mensen die hem ontmoet hebben en de wetenschap hebben wie de echte Banksy nu is. Deze personen definiëren hem als een typische en nette man die een zeer bijzondere uitstraling heeft.

Wie is Banksy? Een kunstenaar met een boodschap!

Veel mensen vinden dat deze man een leven vol ervaring heeft, of heeft gehad. De manier waarop hij zijn streetart maakt is iets waar veel mensen uit ophalen dat hij levenservaring heeft. In zijn werken speelt humor een belangrijke rol, maar toch zie jer ook kapitalisme, oorlog en armoede in terug. Het vermoeden bestaat dat hij met zijn werken iets wil bereiken. Dat is met een ongedwongen sfeer en dikke knipoog, mensen tot nadenken aan laten zetten.

Banksy 

Bewonder jij de werken van Banksy?

 

Deel dit artikel